Praktijk voor Natuurgeneeskunde en bewustwording
             *info@zuiverzien.nl       |      Contact       |      Disclaimer                                                      webdesign WySanSoZUIVERZIEN

 

Coaching bij bewustwordings processen

 

 

Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?

 

Officieel is er een groot verschil tussen een therapeut en een coach. Een therapeut kan je helpen om van bepaalde lichamelijke of psychische klachten af te komen of deze hanteerbaar te maken. Een coach echter helpt je om inzicht te ontwikkelen in je eigen denken, voelen en handelen. In mijn praktijk ( holistische visie) is het verschil eigenlijk niet zo groot. Mijn doel is je te ondersteunen bij het “helder en scherp krijgen “ van de drie meest wezenlijke levensvragen: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?

 

 

Bewust worden van kwaliteiten en persoonlijkheid

 

In mijn benadering richt ik mij in eerste instantie op de bewustwording van je persoonlijkheid , het (her) ontdekken van je kwaliteiten en het verschaffen van inzicht in je gedachtestromen. Hierbij kunnen alle levensgebieden onder de loep worden genomen.

 

Door te werken aan bewustwording van je mentale processen kan het noodzakelijk zijn bepaalde vaardigheden beter onder de knie te krijgen. Bijvoorbeeld: relativeren, stress hantering, assertiviteit, communicatieve vaardigheden, helicopterview etc. Hierin zal ik je uiteraard ondersteunen en begeleiden.

 

 

Spirituele bewustwording

 

Naast bewustwording op mentaal vlak kan ik je zeker ook verdieping en begeleiding bieden ten aanzien van spirituele bewustwording. Hierbij maak ik gebruik van diverse invalshoeken en concrete oefeningen. Door contact te maken met je eigen spiritualiteit kun je persoonlijke onbewuste motivaties herkennen en van hieruit je uitdagingen op mentaal, emotioneel, lichamelijk en spiritueel vlak aangaan.

 

Spiritualiteit is voor mij gebaseerd op het met diep respect intuïtief weten dat er meer onderscheid is in ons bestaan dan wij met onze vijf zintuigen kunnen waarnemen.

 

 

Ik heb zowel een zakelijke als zachtere aanpak. De zakelijkheid uit zich in: afspraken nakomen en eigen verantwoordelijkheid (leren) nemen. De zachtere benadering uit zich in: echtheid, eerlijkheid en respect.

 

Er zijn vele wegen die leiden tot bewustwording belangrijk is te beseffen dat je het zelf doet! Jij hebt de regie, ik mag alleen de spiegel vasthouden.

 

 

T.F. Volbeda, Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut , Martenawei 5 , 9056 PE Cornjum, 058-2895605 / 06 44915131