*info@zuiverzien.nl       |      Contact       |      Disclaimer                                                      webdesign WySanSoDefinitie Natuurgeneeskunde

 

Natuurgeneeskunde wordt vaak gebruikt als synoniem voor alternatieve geneeswijzen. Ik zou het willen definiëren als een geneeswijze die rekening houdt met het eigen vermogen tot herstel (de "Vis Medicatrix Naturae") van een organisme.

Praktijk voor Natuurgeneeskunde en bewustwording
ZUIVERZIEN

 

Natuurgeneeskunde

De benadering van ziekte en gezondheid wordt gedaan vanuit een holistische visie.

 

Stimuleren van het zelfgenezend vermogen

 

De natuurgeneeskunde richt zich niet primair op het bestrijden van de ziekte en het behandelen van de symptomen, maar richt zich vooral op het stimuleren van het zelfgenezend vermogen.

 

Oorzaak ziekten vanuit deze visie

 

Vanuit de natuurgeneeskunde wordt de oorzaak van ziekten gezien als een groep factoren die de gezonde balans in het lichaam verstoren (bijvoorbeeld veel stress, te weinig rust, energetische blokkades en slechte voeding).

 

Ziekte wordt gezien als een poging van het lichaam deze verstoring op te ruimen of als een aanpassing om minder last te hebben van deze verstorende factoren.

 

Wat doe ik?

 

Bij een klacht/hulpvraag richt ik mij in de praktijk op het opwekken, ondersteunen en reguleren van het zelfgenezende vermogen van de mens.

 

Innerlijk evenwicht

Er wordt gestreefd naar een toestand van innerlijk evenwicht waarbij het natuurlijke ziekteproces uiteraard zoveel mogelijk gerespecteerd wordt. Hierbij wordt gebruik gemaakt van mogelijkheden om te reinigen, te herstellen, te ondersteunen en te stimuleren op zowel fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

 

Reiniging

Reiniging kan plaatsvinden door middel van bijvoorbeeld een ander voedingspatroon, veel zuiver water drinken of het gebruiken van bepaalde middelen die het ontgiften stimuleren. Echter ook door meer gerichte beweging en het loslaten van psychische ballast kun je het lichaam reinigen.

 

Herstellen

Herstellen en ondersteunen kan o.a. door aanvulling van tekorten door betere (andere) voeding tot je te nemen, het gebruik van spray vitaminen en /of mineralen suppletie en bijvoorbeeld door oefeningen als meditatie, yoga, energetisch werk en tai chi.

 

Stimuleren

Stimulatie van het immuunsysteem kan d.m.v. het gebruik van bepaalde kruiden, elixers en andere ondersteunende middelen (bv. Cats claw, NONI, Mangosteen). Maar ook door energetisch werk en verandering van levensstijl vindt stimulatie plaats.

 

Lees meer over mijn persoonlijke visie op de 5 natuurgeneeskundige principes

 

T.F. Volbeda, Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut , Martenawei 5 , 9056 PE Cornjum, 058-2895605 / 06 44915131