*info@zuiverzien.nl       |      Contact       |      Disclaimer                                                      webdesign WySanSoHieronder mijn persoonlijke visie op de 5 natuurgeneeskundige principes, zoals door Zuiverzien wordt toegepast.

 

 

1. Energie

 

Praktijk voor Natuurgeneeskunde en bewustwording
ZUIVERZIEN

 

5 Natuurgeneeskundige principe’s

 

Alles is energie

Energie is de bron van alle leven. Het is van groot belang je bewust te worden van de energiestromen in ons lichaam.

 

Wij leven in een wereld van dualiteit en balanceren constant tussen polariteiten als: liefde en angst, vasthouden en loslaten, verzet en acceptatie, ik en de ander, voelen en denken. Door een innerlijk conflict tussen twee polariteiten ontstaan er blokkades waardoor we bijvoorbeeld spanning, pijn of verdriet ervaren.

 

Zonder voldoende energie in ons lichaam is herstel niet mogelijk, (aanvullende) energie is dan ook prioriteit nr.1.

 

 

2. Zenuwen - communicatie en prikkeloverdracht.

 

Goede doorstroming van energie

Zonder goede doorstroming stagneren vele functies. Traag functionerende zenuwen geven een beperkte communicatie in het lichaam.

 

Onbewuste sabotagemechanismen zoals een onbalans tussen ratio en intuïtie creëren spanningen en ziekte.

 

Om tot genezing en ontwikkeling te komen moet ons zenuwstelsel worden geprikkeld en hergeprogrammeerd.Prikkeloverdracht is dan ook prioriteit nr.2.

 

 

3. Reiniging – Drainage

 

Reinig je lichaam regelmatig van geestelijke en stoffelijke ballast. We consumeren vaak van alles zonder na te denken over de gevolgen.

 

Het is noodzakelijk om zorgvuldig om te gaan met lichaam en geest. Dit doe je door rust te nemen, bewustzijn te ontwikkelen en bewust te zijn van wat we in ons lichaam stoppen.

 

Ademhaling, gronding en centreer oefeningen evenals visualisaties dragen bij aan het reinigen van geestelijke en stoffelijke ballast.Reiniging en drainage is prioriteit nr. 3.

 

 

4. Voeding.

 

Voeding en vitaminen op maat. Wat wordt er opgenomen, en wat niet? Het is bekend dat gevarieerd en gezond voedsel bijdragen aan een gezond en fit lichaam.

 

Minstens zo belangrijk is geestelijke voeding en hier staan we vaak minder snel bij stil. Overlevingsstrategieën en belemmerende overtuigingen hebben we onbewust tot ons genomen. Wat zijn energievreters en wat zijn energiegevers? Bewust worden hiervan is belangrijk voor ons genezingsproces.

 

Voeding is prioriteit nr. 4. Aan prioriteit 1,2 en 3 moet voldaan zijn alvorens men optimaal effect kan verkrijgen van prioriteit 4.

 

 

5. Emoties

 

Vastzittende gedachtepatronen werken vaak negatief in op je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Je kunt er letterlijk ziek van worden.

 

Het is belangrijk om te leren voelen, luisteren en de signalen te herkennen die je lichaam aangeeft. Belangrijk is het hierbij om negatieve (ziekmakende) gedachten om te zetten naar positieve gedachten.

 

Het feest van herkaderen kan beginnen, door bewustwording groei je geestelijk. Ga daarbij uit van je eigen kracht en neem verantwoordelijkheid voor je eigen leven.

 

Dit is prioriteit nr. 5. Heeft men aandacht voor prioriteit nr. 1,2,3,4 en 5 dan is de klik tot verandering snel gevonden.

T.F. Volbeda, Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut , Martenawei 5 , 9056 PE Cornjum, 058-2895605 / 06 44915131